Skip Navigation Links
  

חלון מידע מהיר, מבט הליוצנטרי ורישום חופשי

רקיע מאפשרת מידע מהיר לכל פלנטה וגם יכולת רישום ידני על המפה עצמה.

 

בדף זה יוצגו שלוש מתוך האפשרויות המתקדמות ברקיע. כל האפשרויות המתקדמות מאפשרות תפעול יעיל ואינטואיטיבי יותר, בין אם על ידי מידע שמתווסף ובין אם ביכולת תפקוד משופרת. להלן מוצגות האפשרויות הקיימות בחלון המידע המהיר הנמצא בכל תצוגת המפה.

 

חלון מידע מהיר:

בכל תצוגה של מפה ניתן להגיע אל חלון המידע על ידי כך שמקליקים על מספר המעלה של אחת הפלנטות. כאשר מקליקים על מספר המעלה מתקבל חלון מידע המכיל מספר אפשרויות יעילות מאוד. את החלון ניתן להזיז על ידי גרירה של כותרתו. ניתן לסגור אותו בעזרת לחיצה על צלמית האיקס שמימין או על ידי הקלקה-כפולה בכותרת.

 

 

 

בתחתית חלון המידע נבחין בתוויות המאפשרות לקבל אפשרויות שונות בחלון:

 

תווית כללי: זו התווית אשר נבחרת כברירת מחדל כאשר חלון המידע נפתח. כאן מוצג אפמריס קטן, המציג את מיקום הפלנטה למספר ימים, כאשר התאריך הנוכחי מודגש ברשימה. דבר זה יפעל לגבי כל הפלנטות גם למפות לידה גם לקידומים ומעברים וגם להתאמת מפות.

 

במפות לידה ובמעברים יופיע גם גרף המציין את מהירות הפלנטה לתקופה הנוכחית. לפי גרף זה נוכל לדעת מה היא מהירות הפלנטה והאם היא בשיאה או לקראת עצירה או בהילוך אחורי וכדומה. זהו כלי בעל ערך רב להבנת עוצמת הפלנטה וביטוייה במפה. אם נעבור עם העכבר מעל הגרף נקבל מתחתית לגרף את פירוט המיקום המדויק לנקודה בגרף מעליה נמצא הסמן. הגרף מציג 3 חודשים של מיקומים, חודש וחצי לפני ואחרי התאריך הנוכחי של המפה.

 

תווית מבט הליוצנטרי: כאן מוצגת המפה המחושבת לפי הצורה ההליוצנטרית במקום הגיאוצנטרית, דהיינו, החישוב למצב הריאלי בשמיים בו נמצאת השמש במרכז. אם במצב גיאוצנטרי השמש במפה נמצאת בטלה, אז במפה הליוצנטרית, הארץ מחליפה את השמש והיא תמצא במאזניים. לירח לא מתייחסים במפה הליוצנטרית ואין הילוך אחורי של פלנטות.

 


במפה גיאוצנטרית מסמלת השמש את מה שהאדם יכול לפתח. מפה הליוצנטרית מראה את ההכרה הרוחנית שאפשר להגיע אליה. המפה הגיאוצנטרית מראה על המצב הפיסי שבו האדם נמצא ומנסה לפתח נשמה. ההליוצנטרית מראה את הנשמה עצמה, למה אנו כאן על כדה"א (דרך מיקום כדה"א במפה). מבחינת אסטרולוגיה קארמתית מציגה המפה הגיאוצנטרית הרגילה את הקארמה איתה יתמודד האדם בחייו אלה ואילו המפה ההליוצנטרית מציגה את הקרמה הכוללת, זו שמשפיעה עליו בכל הגלגולים.

 

ההצגה הגראפית של המיקומים ההליוצנטריים יכולה להיות בעלת ערך רב בהבנת המפה והבדלים בין מפות שונות. למשל, יכולות להיות שתי מפות אשר בשתיהן קיימת צמידות בין מרקורי אורנוס ופלוטו. לעומת זאת כאשר מתבוננים במצב האמיתי בשמיים, לפי החישוב ההליוצנטרי, אפשר למצוא שבמפה אחת אכן נמצא מרקורי יחד עם אורנוס ופלוטו ואילו במפה שנייה מתברר שלמרות הצמידות הנראית מכדור הארץ למעשה מרקורי נמצא מצידו השני של הזודיאק וכלל אינו קרוב לאורנוס ופלוטו. דברים כגון אלה יכולים להבהיר השפעות שונות ומדוע שתי מפות הנראות זהות יוצרות למעשה השפעות שונות לגמרי.

 

הפלנטה אשר דרכה לחצנו וקיבלנו את חלון המידע המהיר תוצג בצבע ירוק. לחיצה על ציור של פלנטה תציג בכותרת החלון את מיקומו ההליוצנטרי.

 

רישום חופשי

באופן ייחודי מאפשרת רקיע לשלב מלל ורישומים חופשיים בתוך המפה המחושבת! ניתן ללמוד עוד על אפשרות זו בלחיצה על קישור זה:

לדף רישום חופשי