Skip Navigation Links
  

יצירת מפה חדשה

 

 

יצירת מפה חדשה ברקיע היא פעולה פשוטה למרות היקפה הרחב. כל מפה יכולה להיפתח לתצוגה בלבד או גם להישמר בסיפריה. המערכת מאפשרת לפתוח כרטיס לקוח בקלות בעזרת ברירות רבות וגם הפעלת אשפים שונים לארגון המידע ועזרה למשתמש.

 

ברקיע מספר מערכות שונות ליצירת מפות לידה. מערכות אלה מאפשרות הכנסה מהירה וחכמה של מפות חדשות המותאמת לצרכים של האסטרולוג. המערכת המרכזית מכילה אפשרויות מגוונות וכלי עזר רבים. ניתן להקיש רק את הנתונים הרצויים בכל רגע נתון ולהוסיף בשלבים מאוחרים יותר את התוספות הרצויות. ניתן להקליד פרטים באופן ידני או להשתמש באשפי התאריך והאטלסים.

 

 

מילוי פרטים ידני:


 

שם: מקישים את השם של בעל המפה (באם לא מקישים שם כלשהו תקבל המפה את השם - 'ללא שם').

 

תאריך: את התאריך מקישים על ידי הקשה על המקלדת. חשוב לזכור להקליד שנה מלאה. למשל, התאריך 1/1/99 אינו שווה ערך לתאריך 1/1/1999. ניתן להפריד את המספרים על ידי אלכסונית "/" או על ידיד נקודות, למשל 1.1.1999 כמו כן ניתן להכניס תאריך בעזרת לחצן התאריכון וגם על פי תאריך עברי, כפי שמוסבר בהמשך.

 

שעה: ניתן להקיש שעה בעזרת המקלדת. במידה וברצוננו להקיש שעת אחה"צ, עלינו להקישה כשעה רגילה בין 12 - 0 ולאחר מכן ללחוץ על הלחצן אשר עליו רשום PM.

 

זכר נקבה: ניתן לסמן את מינו של בעל המפה. ניתן גם להשאיר לא מסומן.

 

הפרש גריניץ': את ההפרש מגריניץ ניתן להקיש כרגיל לפי הנהוג בחישובים אסטרולוגיים. מיקום אשר הינו ממזרח לגריניץ' אשר באנגליה יש לסמן במינוס (למשל 2- לישראל). מערבית לגריניץ' לא צריך להוסיף דבר למספר היות והוא מחושב כפלוס. במקרה של שעון קיץ יש להחסיר שעה, למשל ישראל בשעון קיץ הופכת להפרש 3- במקום להפרש 2-. ניתן גם להשתמש באטלסים הפנימיים כפי שמוסבר בהמשך למילוי אוטומטי של נתון זה, על ידי הקשה על לחצן Atlas שלשמאל התיבה.

 

קו האורך והרוחב: מקישים את קו האורך והרוחב כמספר עם שבר עשרוני, למשל 32.04 לקו הרוחב של תל אביב. כמו כן יש להקיש על הלחצנים המתאימים לצפון/דרום (North/South) ולמזרח/מערב (East/West). ניתן גם להשתמש באטלסים הפנימיים להכנסה אוטומטית של נתונים אלה.

 

הערות: ניתן להקיש הערות שונות על בעל המפה. כמות המלל אינה מוגבלת. מקום זה מיועד להערות על בעל המפה ואינו מהווה מערכת לשמירת נתוני ניתוח ומסמך עבודה של אסטרולוג. לצורך מילוי מסמך עבודה ניתן לבחור בלחצן המתאים מתוך חלון הספריה לאחר שהמפה נשמרה. להסברים נוספים על נושא זה יש לגשת לחלק המתאים בהסברים על ספרית המפות.

 

דואר אלקטרוני: ניתן להקיש את כתובת דואר האלקטרוני של בעל המפה. חשוב להקיש אותו בצורה נכונה ובלי שגיאות שכן המערכת מאפשרת שליחת דואר אלקטרוני באופן אוטומטי אל בעל המפה מתוך חלון הספריה.

 

טלפון: ניתן להקיש את מספר הטלפון של בעל המפה.

 

נייד: להקיש את מספר הטלפון הנייד של בעל המפה.

 

סיווג: ניתן לבחור סיווג למפה. הסיווג יאפשר לנו מיונים נוחים יותר של המפות הרבות בספריה. ניתן גם להוסיף סיווגים נוספים בעזרת לחצן הסיווגים.

 

הוספת תמונה: ניתן להוסיף תמונה שתקושר למפה. זו יכולה להיות תמונה של כל דבר שהוא, אך לרוב כמובן מומלץ לחבר לתמונה אישית של בעל המפה. בכדי לקשר מפה יש להקליק על השורה "מפה ללא תמונה", אז נקבל תיבת בחירה של תמונה. התמונות צריכות להיות מסוג jpg כפי שמתקבל לרוב ממצלמות דיגיטאליות. גודל התמונה יותאם באופן אוטומטי לחלון המתאים.

 

 

שימוש בלחצנים ואשפים לצרכי הכנסת נתונים:

 

לפי שמש: לחצן זה מבצע חישוב של מיקום השמש על פי התאריך שהוקש בתיבת התאריך. ניתן לבחור חישוב לפי האפשרויות הבאות:

 

זריחה: דבר אשר ממקם את האופק בנקודת הזריחה. נקודה זו חשובה היות והיא קובעת תבנית אסטרולוגית לכל מי שנוד באותו יום. זה מאפשר לאסטרולוג להבין את איכויות והשפעות יום מסוים, ומהווה עזרה מיוחדת כאשר לא ידועה שעת הלידה של בעל המפה.

 

רום שמים: השעה בה השמש נמצאת בדיוק ברום השמים בתאריך המסויים.

 

שקיעה: חישוב הנקודה בה השמש יורדת אל מעבר לאופק המערבי.

 

חיפוש אטלס: בשונה מהלחצן Atlas הנמצא ליד תיבת ההפרש מגריניץ', לחצן זה מאפשר לקבל נתונים של הפרש גריניץ' וקווי אורך ורוחב, באופן אוטומטי, מתוך מספר אטלסים שונים. ניתן לקבל אטלס עברי וגם להתממשק לאטלס אנגלי באינטרנט. לפרטים מלאים על שימוש בכל אחד מהאטלסים ניתן לקרוא בהמשך.

 

תאריכון: מאפשר להקיש את הזמן והשעה ללא המקלדת בעזרת העכבר בלבד. בחלון זה נקיש על היום, החודש, והשנה, בטבלאות העליונות ובשעה והדקה בטבלאות התחתונות. לחיצה על - קבל - תציב את הנתונים הללו במקום המתאים באופן אוטומטי.

 


תאריך עברי:
הקשה על לחצן זה תאפשר הכנסת פרטי לידה לפי תאריך עברי בלבד. נקבל חלון אשר כבר מחושב במקביל לתאריך הלועזי אותו הקשנו קודם. ניתן להקיש את היום החודש השנה והאלף. לאחר לחיצה על - קבל - יעודכן המקביל הלועזי.

 


סיווגים
: לחצן זה מאפשר עריכה, הוספה ומחיקה של סיווגים למפות. מומלץ לא לבצע מחיקות של סיווגים ישנים שכן הם כבר מקושרים למפות והדבר ייצור בלבול. כמו כן מומלץ לא ליצור סיווגים רבים מדי, למרות שאין הגבלה מבחינת התוכנה, היום וסיווגים רבים מדי אינם מקלים על מיון המפות בספריה והרי זו הכוונה של הסיווגים. לאחר העריכה ניתן יהיה לראות שתיבת הסיווגים תכיל את השינויים.

 

שימוש באטלס עולמי:




האטלס העולמי מופיע לאחר לחיצה על הלחצן שלשמאל תיבת ההפרש מגריניץ'. ניתן להגיע לאטלס זה גם מהלחצן - חיפוש אטלס - אשר בסרגל הכלים.

 

אטלס זה מכיל כמות עצומה של נתונים ומכיל את כל המדינות ומאות אלפי ערים, כולל את כל המידע הנדרש - הפרש מגריניץ', קו אורך, קו רוחב, ותזוזת השעון לפי שעון קיץ או שעון מלחמה וכדומה לכל התקופות בהן הוחלט על הזזת השעונים בכל עיר ספציפית!

 

כאשר מופיע חלון האטלס נוכל להבחין בשתי תיבות בחלק העליון של החלון. ניתן להשתמש בכל אחת מהתיבות או בשתיהן יחדיו בכדי לבצע את החיפוש.

 

כאשר נתחיל להקליד שם כלשהו בתיבת City נבחין שכל אות שמקישים מעדכנת את הרשימה של המדינות הערים בטבלה שמתחת (החל מהקלדת האות השנייה והלאה). למשל אם נקליד ch נבחין שהרשימה מכילה מספר אלפי ערים (המספר המדויק מופיע בצד ימין מעל הטבלה), אשר כולן מתחילות באותיות אלה, ונמצאות במדינות שונות, כגון אלבאמה, קליפורניה ואפילו אנגולה וסין. אם נמשיך ונוסיף עוד אות כך שהתיבה תכיל את הרצף chi תמשיך הרשימה בטבלה להצטמצם ומכמה אלפים המספר ירד לכמה מאות.

 

אם נרשום את השם המלא של העיר, למשל chicago, נקבל רשימה של 15 ערים מהן ניתן לבחור.

 

אפשרות טובה יותר למצב בדומה לדוגמה זו היא להשתמש גם בתיבת המדינה. למשל אם נקיש בתיבת המדינה את האותיות il (המהוות את תחילת שם המדינה illinois) ואז נקיש את האותיות chic בתיבת העיר, נקבל בטבלה רשימה אשר מתאימה לשני הקריטריונים יחדיו, ויופיעו רק 5 מקומות בשיקגו שבאילינוי ארה"ב.

 

כמובן שניתן גם לערוך את החיפוש על ידי שימוש בתיבת המדינה בלבד. הכל בהתאם לעיר שמחפשים ולנוחות המחפש.

 

אופן הבחירה: לאחר שהעיר אותה אנו מחפשים נמצאת ברשימת הטבלה, יש לסמן את השורה ולבחור בלחצן - קבל, או פשוט לבצע הקלקה כפולה על השורה. חלון האטלס ייסגר והמערכת תסרוק ותחשב את הפרשי השעות המותאמים ספציפית לתאריך והשעה אשר הקשנו בתיבות אלה. הנתונים אשר נמצאו ישולבו באופן אוטומטי אל תיבות ההפרש מגריניץ' וקווי האורך והרוחב.

 

במידה ושינינו שוב את התאריך, ניתן להקליק פעם נוספת על לחצן האטלס. הנתונים הקודמים יופיעו, ולאחר בחירה מחודשת בשורת העיר, יבוצע שוב החישוב להתאמת נתוני השעה.

 

שימוש באטלס עברי:




בחלק העליון נבחין בשתי תיבות בהן ביכולתנו להקיש את שם העיר או את שם המדינה. ניתן לחפש לפי שם עיר או המדינה.

 

כאשר נתחיל להקליד שם מסוים נוכל להבחין שהאטלס באופן מיידי ואוטומטי מציג את כל השמות המתאימים למה שכבר הקלדנו. למשל במידה ואנו רוצים למצוא את העיר תל אביב, אנו יכולים להקיש רק את האות הראשונה - ת - ומחד נקבל רשימה של כל הערים המתחילות באות זו כגון: תל אביב, תעלת סואץ, תבריז.

 

לאחר שנקבל את רשימת השמות נבחר את השורה הרצויה, בעזרת לחיצה כפולה עליה או לחיצה אחת לסימון ולחיצה על לחצן - קבל. הפרטים יעודכנו בהתאם.

 

באטלס העברי הוכנסו ערי הבירה בעולם וכן ערים גדולות. האטלס מכיל את ההפרשים מגריניץ' וכן את קווי האורך והרוחב. לערים בישראל מחושב באופן אוטומטי גם שעון הקיץ. במידה ולא נמצאה העיר המבוקשת או שיש צורך במציאת שעון קיץ לעיר שאינה בישראל ניתן להשתמש באטלס האינטרנט.

 

שימוש באטלס האינטרנט:




אטלס האינטרנט הוא אטלס מפורט אשר ניתן לשימוש חינם, בתוספת שירותים נוספים, באתר האינטרנט
www.astro.com. בעלי אתר זה אישרו לשימוש את האטלס בתוך רקיע כך שהתוכנה פותחת בעצמה גלשן אינטרנט פנימי המוביל אל האטלס.

 

חשוב: כמו בשאר החלקים אשר מתממשקים לאינטרנט, חשוב שהחיבור יהיה פתוח בזמן השימוש ושלא יחסם על ידי חומת אש (Firewall) כלשהי. במידה והגישה שלכם נחסמת, יש לבדוק את החיבור ואת הסידורים בתוכנת חומת האש. זו אינה בעיה השייכת לתפעול של רקיע.

 

לאחר שנבחר באטלס האינטרנט, רקיע תפתח חלון מיוחד אשר מתממשק לאטלס. היות וזהו קישור אינטרנט יש לעיתים להמתין שניות אחדות לחיבור, על פי מהירות החיבור שלכם ועומס התנועה באותו זמן.

 

בחלון נבחין בתיבה בשם Birth town. בתיבה זו יש להקיש באנגלית את שם העיר הרצויה. ניתן גם כאן להקיש שם חלקי. לדוגמה, נניח שברצוננו לברר את הנתונים לעיר מיאמי שבפלורידה ארה"ב. נוכל להקיש את האותיות mi בתיבה, וללחוץ על הלחצן Search שלימינה. נקבל רשימה של ערים אשר מתחילות באותיות אלה. נוכל להקיש עם העכבר על השורה בה רשום מיאמי שבפלורידה.

 

לאחר הלחיצה נקבל חלון עם פרטים. נוכל לקרוא את הפרטים כפי שהם הצידה וכל מה שחיפשנו זה את קווי האורך והרוחב. במידה ואנו מעוניינים גם בהפרש מגריניץ' הכולל את שעון הקיץ הדבר מחייב אותנו להקליד את התאריך והשעה בתיבות המתאימות, שכן שעון הקיץ משתנה בהתאם לתאריך ולשעה. לאחר שינוי התאריך והשעה יש להקיש בלחצן Continue, אשר יציג מחדש את החלון ויכלול את הנתונים העדכניים.

 

לאחר שהתקבלו הנתונים הרצויים ניתן להעתיקם אל התיבות המתאימות ברקיע. טיפ: ניתן גם להשתמש בלחצן - העתק נתונים - שנמצא בסרגל הכלים של החלון. לחצן זה יבצע את ההעתקה של הנתונים למקומות התואמים ברקיע.

 

לחצן קבל: נתוני המפה יתקבלו, יחושבו, ויוצגו בצורה גרפית.

 

לחצן קבל ושמור: נתוני המפה יתקבלו, יחושבו, ויוצגו, אך כבר יישמרו באופן אוטומטי בתוך מאגר הספריה.